HTML

FM Live

Az oldal az FM Live nevű játékról szól. Az oldalt a játék magyar béta tesztelője szerkeszti exkluzív képekkel.

Statisztika

Átigazolási rendszer

2008.04.02. 16:49 :: kasmat

Szeretném megköszönni az írást Mangerd-nek aki rendkívül szép összefoglalást adott az átigazolásokról.

Halljunk néhány szót az átigazolási rendszerről, ez talán, ami a legjobban eltér az FM-ben megszokottól!

Alapvetően két lehetőség van:
1) szerződés nélküli játékos igazolása
2) szeződésben álló játékos igazolása

Kezdjük a klub/szerződés nélküli igazolásával. Ahogy megszoktuk lehet őket trial/próbajáték-ra meghívni (bár nem mindet! hogy mitől függ arra még nem jöttem rá, bár nem is izgat a trial, úgy is csak barin/bariligában lehet használni) a másik lehetőség a wage auction (fizetés licit). Ezutóbbi az érdekesebb és a legegyszerűbb, a játékosnak fizetést ajánlunk és aki a legtöbbet ajánlja a határidőig, azé lesz a játékos 1 vagy 2 szezonra (attól függ mennyire akarta az ajánlatnál) + kifizeti az acquisition fee-t (ahogy az aláirás pénzt megszokhattuk)

Érdekesebb ha van klubja!
1) Lehet ajánlatot tenni, amit vagy elfogad a másik, vagy nem (elvileg az irreális ajánlatokat már büntetik a sok 1k-s ajánlat miatt)
2) kölcsön lehet kérni 7-10-14-18-21 napra (megjegyzés 28 nap az egy év, 3hét szezon +1 hét elő/utószezon) beállítani, a fizetése hány %-át fogod állni, illetve mikor jár le az ajánlatod 1órától 7napig
3) ha kölcsönadó listán van a játékos: lehet ajánlatot tenni, mint a 2-nél, vagy "instant loan"-nal a kölcsön adó által szabott feltételeket elfogadva azonnal kölcsön venni. kép:

























3) ha eladó listán van a játékos: Ekkor jön az aukció! Ez már nem olyan egyszerű! Van egy kikiálltási ára a játékosnak és egy Instant buy ára. Ha kifizeted az instant árat, akkor rögtön a tied. Ha inkább licitálsz akkor jön a neheze! A licitnél meg kell adni egy max. árat, amit még hajlandó vagy kiadni (később felfelé módosítható) amennyiben első ajánlat kiírja, hogy a kikiálltási árat megadta XY csapat. Ekkor ha egy másik licitál és A) a licitje kisebb, mint a tied, akkor az új minimum ár a kisebb licit +1, B) a licitje nagyobb akkor az új minimum ár a te licited +ł1. A végén azé, aki a legtöbbet kinálja érte, de csak végén érvényes minimum ár-at kell kifizetni. (Ha valaki ismeri, akkor olyan, mint az Xpertelven mostani rendszere) kép:

























példával:
Torghelle kikiáltási ára ł1 és te teszel rá 100,000-es licitet, akkor az új min.ár ł1 lesz. Jön a Crystal Palace és tesz rá 50,000-es ajánlatot, akkor az ő ajánlatát visszautasítják és az új min. ár 50,001 lesz. Ekkor jön a Panatinaikosz és tesz 300,000-es ajánlatot, ekkor az új min. ár 100,001 lesz. Hacsak nem jön a Jena és tesz rá új ajánlatot, akkor mindenki Sanyikája a görögöké 100,001-ért.
Remélem érthető így (és még jobban remélem, hogy én is jól értelmeztem :D )
Mangerd

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fmlive.blog.hu/api/trackback/id/tr53408274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangerd 2008.04.02. 21:38:49

az a Managerd a végén csak Mangerd ;)

kasmat 2008.04.02. 21:54:16

Bocsi...
Ki van javítva! :)
süti beállítások módosítása